Inbouwtrampoline: Verschil tussen een inground of flatground trampoline

10.02.2021 #News

Wil jij ook een trampoline die niet te hard opvalt in de tuin zodat je kan blijven geniet van je mooie zicht dan is een inground of flatground trampoline wat je zoekt. Je kan kiezen voor een model met of zonder net en je hebt keuze tussen verschillende merken. Zo heb je inground en flatground trampolines van BERG, Exit, Salta en Avyna.

Het verschil tussen inground en flatground trampoline zit hem in de montagehoogte van het frame.

Bij een inground trampoline kom je nog tussen de 20 en 27 cm boven het maaiveld / gras te staan met de bovenkant van de trampoline omdat de pootjes van de trampolines op het gras staan. De kuil of put is dus ook kleiner van diameter bij een inground trampoline dan de totale diameter van de trampoline doordat de pootjes naast de kuil / put komen te staan.

image

Bij een flatground trampoline ga je de volledige diameter van de trampoline gaan uitgraven en een sokkel of plateau gaan voorbereiden aan de buitenkanten van de kuil. Het frame gaat dan op dit plateau liggen en gaat daardoor volledig verzonken liggen. Met een flatground trampoline heb je dus iets meer werk qua voorbereiding maar het resultaat is wel strakker doordat de trampoline gelijk ligt met het maaiveld / gras.

image

De hoeveelheid aan grondverzet hangt af van grootte van de trampoline. Ben jij alvast benieuwd naar wat je exact moet uitgraven? Bekijk dan hier alvast onze graafwijzer voor de BERG inground en flatground trampolines.

Voor het ingraven van een BERG inground trampoline moet je rekening houden met de volgende afmetingen:

Voor het ingraven van een BERG flatgroud trampoline moet je rekening houden met de volgende afmetingen:

image

image

Ben je klaar voor het echte werk bekijk dan hier onze handleiding en video’s voor het ingraven van een BERG inground trampoline of een BERG Flatground trampoline.

Stap 1: Bepaal waar je de trampoline wil ingraven

grass_image

Bekijk in de tuin waar je de trampoline wil ingraven. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de trampoline ergens ingraaft waar je nog makkelijk rond kan gaan. Hou hierbij rekening dat er bijvoorbeeld nog ruimte moet zijn om met de grasmaaier langs te trampoline te gaan. Qua veilige afstand naar omheiningen of andere afsluitingen raden wij aan om een afstand te voorzien van 2m tussen de trampoline en andere obstakels.

Bij de BERG trampolines leveren wij ook standaard een meetlint uniek voor de bestelde trampoline. Zo is het makkelijk om de exacte afmeting van kuil / put te bepalen.

Stap 2: Plaats is bepaald: graven maar!

grass_image

De plaats is bepaald en nu gaan we van start met de echte voorbereidingen: de put graven. Zoals je hierboven kon zien komt er wel wat aarde uit een put voor een trampoline. Bekijk dus even op voorhand wat je met de afgevoerde grond wil doen. Je kan deze eventueel gebruiken elders in de tuin om wat op te hogen of om perkjes aan te leggen of je kan er misschien je buur nog een plezier mee doen. Ook is het steeds mogelijk om afgevoerde grond naar het containerpark te brengen.

Voor het uitgraven van de put kan je beroep doen op een tuinaannemer met een kraantje maar je kan dit ook perfect zelf gaan uitgraven met een schop en kruiwagen.

Stap 3: Het bepalen van de juiste diepte

grass_image

De juiste diepte hangt af van trampoline tot trampoline en staat duidelijk aangegeven in de handleiding. Een minimale diepte is wel een 75 cm in het midden. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je tijdens het springen op een trampoline het diepste zal springen als je in het midden springt. Daarom moet je de kuil / put ook uitgraven in de vorm van een kom of soepbord. Je begint minder diep aan de zijkanten en gaat vervolgens dieper naar het midden toe.

Stap 4: Monteren van de trampoline

grass_image

De montage zelf van de trampoline en deze over de put zetten verloopt meestal wel vrij makkelijk. Bouw eerst de trampoline op volgens de handleiding ergens op het gras en neem de trampoline vervolgens met enkele personen op en zet deze over de put. Het werk zit er nu op en nu is het tijd voor de kids om jarenlang plezier te beleven aan hun nieuwe trampoline.

Montagevideo Berg Flatground Trampoline

Montagevideo Berg Inground Trampoline

Nog enkele vragen en weetjes over inbouw trampolines

Kan ik een opbouw trampoline ook ingraven?

Het is niet aangeraden om een opbouw trampoline later in te graven. Dit heeft 2 belangrijke redenen: de zinkbehandeling van de poten en de luchtverplaatsing. Een inbouw trampoline is voorzien van poten die een extra zinkbehandeling gekregen hebben tegen roest en dit is niet in dezelfde mate aangebracht bij een opbouw trampoline. Ook is het springdoek van een opbouw trampoline meestal minder luchtdoorlatend waardoor de lucht niet goed gaat wegkomen en je telkens een plofgeluid kan krijgen tijdens het springen.

Wat gebeurt er met het water in de put tijdens extreme regenval?

Meestal vormt dit geen probleem in België en Nederland doordat er weinig extreme regen voorvalt. Hierdoor zal het water automatisch draineren in de grond. Heb je toch overtollig water dat in de put blijft staan dan kan je steeds een buizenstelsel of drainagesysteem voorzien. Neem hiervoor best wel even contact op met een tuinaannemer.

Hoe kan ik onkruid onder de trampoline tegengaan?

Onkruid kan soms onder de trampoline groeien en daarom is het belangrijk om steeds even van te voren te bekijken hoe je dit kan tegenhouden. Wij raden steeds het gebruik aan van een worteldoek. Dit is waterdoorlaten maar houdt het licht en wortelgroei tegen.

Het worteldoek kan je krijgen bij de meeste bouwmarkten of tuincentra. Onthoud dat hoe zwaarder het doek is, het steviger het ook is. Nadat je het worteldoek hebt aangekocht kan je het op maat knippen en in de kuil leggen en vastmaken met ankertjes. Moet je ergens overlappen, zorg dan voor minstens 10 cm overlap.

Heb je nog vragen over het ingraven van een trampoline neem dan gerust contact met onze klantendienst.